Capitala (NATALIA RONKOV)

Studio Yorick Târgu-Mureș prezintă
”Bucharest Calling”
de Peca Ștefan, un spectacol care îi are în distribuție pe: Bokor Andrea, Barabasi Tivadar, Kovacs Karoly, Badics Petra, Benedek Botond.  

Spectacolul a fost produs de Asociația Culturală YORICK în cadrul celei de-a V-a ediții a proiectului “Dialog intercultural prin prisma teatrului contemporan”. Bucharest calling este povestea unor tineri însingurați pe care soarta îi aduce împreună în diferite împrejurări, într-o zi de vară foarte călduroasă, în București. Andrei, încearcă s-o uite pe fosta soţie, care s-a sinucis, Katia îşi îngrijește mama imobilizată la pat şi îşi doreşte moartea acesteia, Iulia (sora Katiei), o prostituată, visează la o carieră actoricească în America, Pall Mall (alias Cosmin) este proxenetul ei, iar Alex (fratele lui Andrei) se străduieşte să-şi păstreze poziţia de moderator al unui radio show. Pe toţi îi uneşte dorinţa de libertate, de o viaţă mai bună, de fericire. Bucharest Calling încearcă, fără să dezbată pagini din istoria naţională, să aducă în faţa publicului o frântură din ce înseamnă să fii tânăr, să locuieşti într-un oraș mare în România şi să te lupţi cu moştenirea trecutului.


Foto: Adrian Pîclișan

Bucharest calling07_resize

Bucureștiul mă cheamă! Așteptând sa înceapă piesa îmi aduc aminte de Herăstrău, de ploile din mai acum 2 ani şi de cât de pustiu mi s-a părut orașul atunci. Un farmec aparte despre care rar mai aud şi de la alții. Pe fundal se aude vocea lui Crin Antonescu, apoi o manea, apoi alte declarații ale unor politicieni pe care nu îi recunosc. Totul se pune în mișcare brusc pe o melodie ce mă-ndeamnă şi pe mine să fug pe scenă la dans.

Bucharest calling05_resize

Mi-e dor de o noapte în club. Si totuși Bucureștiul nu e atât de mare precum mi-l aminteam. Povestile care, aparent, nu au nimic în comun, încep sa se lege… Bucureștiul e mic si obosit. Toți se cunosc între ei, au un trecut comun şi un prezent ce îi desparte.

Bucharest calling03_resize

Oamenii se reîntâlnesc, se recunosc, se îndrăgostesc, se descoperă, îşi caută fericirea în America, se ceartă, se trădează unii pe alții, se rănesc, se despart, renunță la vise, o iau de la capăt în alt decor. Unii încercă să redescopere mândria de a trăi în capitală, însă nu fac altceva decât să ia o pauza: de la responsabilităţi, de la agitaţie, de la gândul că pot deveni ‘cineva’. Viața nu e dreaptă, cu atât mai puțin în București. Mă sperie un pic ideea că, în final, rămânem singuri în mulțime.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s