Manifesl împotriva ”muzicii de plastic”

Tibor Cári & The Theatre Fleas Orchestra au prezentat în cadrul FEST-FDR 2014 MUZICA TEATRULUI. NEXT GENERATION: un spectacol de o oră și 15 minute în care publicul i-a întâlnit pe: TIBOR CÁRI (pian), SORINA SAVII (vibrafon, percuție), ALIN STOIANOVICI (acordeon), CĂTĂLIN TROCAN (trombon), CSABA SÁNTA (contrabas), RADU PIELOIU (tobe). Au participat artiștii: SORINA VASILESCU (proiecții vizuale), EUGEN NEACȘU (proiecții vizuale), SÂNZIANA TARȚA (voce), TÜNDE BACZÓ (dans), ALIN STATE (dans), MIHAI TOMA (sunet).

Fotografii: Adrian Pîclișan

orchestra25_resizeorchestra04_resize

Theatre Fleas Orchestra este un proiect sincretic, de autor, care îmbină muzica de teatru, dansul și artele vizuale într-un concept în premieră în România. Generat de proiectul Muzica Teatrului, noul program estetic al compozitorului Tibor Cari are în repertoriu piese din filme și spectacole de teatru, piese care trăiesc o altă viață dincolo de teatru, unele care încă nu și-au găsit spectacolul, improvizații cu explozie imediată, dans, senzații, o anume stare de ”déjà vu” teatral: sunet, atmosferă, un ”quelque chose” inefabil ce creează dependență.

orchestra06_resizeorchestra01_resize

Spectacolul încearcă să demonstreze că muzica scrisă pentru scenă poate exista şi rezista ca gen autonom. Un gen în care muzicii i se alătură dansul, imaginea, o gamă întreagă de improvizaţii, emoţii, senzaţii. Este totodată, declară compozitorul, un manifest radical împotriva „muzicii de plastic” în teatru.

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s