Zece motive pentru care trebuie să mergi la musicalul „The Full Monty” (LAURA MOISEI)

Versiunea musical a cunoscutului film britanic de comedie cu acelaşi titlu regizat de Peter Cattaneo în 1997 se joacă pe scena timişoreană în regia lui Răzvan Mazilu, cu unii dintre cei mai bine cotaţi actori ai Teatrului Naţional şi Operei Române Timişoara în rolurile principale. Un festin de muzică, dans şi comedie care de 3 ani este un succes la publicul local; o poveste captivantă despre cum o mână de şomeri mucaliţi descoperă că pot fi stripperi, pentru că, nu-i aşa, vremurile disperate cer măsuri disperate.

Dacă aceasta nu v-a convins încă să mergeţi să (re)vedeţi piesa „The Full Monty”, poate că rândurile de mai jos vă vor da suficiente… pretexte. Pentru că ştiu că de fapt v-o doriţi de mult. (Fotografii: Adrian Pîclișan / TNTm)

fm snur 239fm snur202

  1. E voie.

Spectacolul aceasta este perfect legal, chiar şi moral, şi pe cuvântul meu de domnişoară că nici nu îngraşă câtuşi de puţin. Cu toate că, bineînţeles, aveţi toate motivele să vă imaginaţi contrariul. În plus, cu excepţia locurilor din primele rânduri ale sălii, în cea mai mare parte a timpului este întuneric în staluri, aşadar puteţi să vă… exprimaţi emoţiile în voie, iar apoi să vă strecuraţi neobservaţi înapoi la existenţa cotidiană după ce totul se va fi terminat. Cu un happy-end.

  1. Primiţi o comedie musical plus un concert de smooth jazz la preţ de unul.

Sub conducerea muzicală a lui David Crescenzi, orchestra teatrului face un spectacol de mâna întâi, un eveniment în sine pentru care ar merita tăiat bilet individual, după umila mea părere.

fm snur195fm snur132STEEL

  1. Veţi întâlni o mulţime de feţe cunoscute în sală.

Dar ei se vor preface că nu vă ştiu. Aceasta cel puţin pentru prima parte a spectacolului, pentru că la final vor lăsa garda jos sub puterea evidenţei că împărtăşiţi acelaşi secret – pe care cu siguranţă nu îl vor afla nici copiii dumneavoastră, nici ai dânşilor. Cât despre pauza dintre acte, atunci este recomandat să nu ieşiţi la plimbări pe coridoare, ci să vă instalaţi şi mai comod în scaun şi să vă prefaceţi absorbiţi de o carte sau de telefonul mobil.

  1. Regia lui Răzvan Mazilu e Regie.

 Fără a mai avea nevoie de prezentare, Răzvan Mazilu reuşeşte să transforme orice dans în aur. În acest spectacol străluceşte şi ca regizor, aducând Broadway-ul direct în Timişoara.

 fm snur132STEELfm snur118

  1. Şase actori aleşi pe sprânceană, plus un Don Juan, în serviciul dumneavoastră.

Comici, graţioşi sau nu, dar fermecători. Acestea sunt doar câteva din însuşirile distribuţiei masculine a spectacolului, care reuşeşte să ne facă să oftăm. Bineînţeles, nici partea feminină nu se lasă mai prejos. Doamnelor şi domnilor, în acest spectacol se renunţă la inhibiţii, cu tot talentul de care dispunem.

38FULL MONTY

  1. În sfârşit, un remake tangibil al filmului scris de Simon Beaufoy şi produs de Fox Searchlight.

Să dăm Cezarului ce e al Cezarului. Pe scenă, orice senzaţie este mai puternică, orice emoţie e mult mai palpabilă decât în variantele pentru micul şi marele ecran. Dacă aţi urmărit filmul „The Full Monty” (excelent dealtfel) şi sunteţi în căutare de o mai mare intensitate a trăirilor, la teatru cu voi. Parol.

 fm snur85fm snur75

  1. Nu vrem să recunoaştem, dar cu toatele ne-am dorit asta.

Şi merităm. Până la urmă, o viaţă avem, nu-i aşa? „The Full Monty” este un spectacol „pentru părinţii care au cu cine să îşi lase copiii”. Dacă îndepliniţi această condiţie, prin afirmaţie sau prin excludere, sunteţi binevenite (şi bineveniţi) în sală.

  1. Este o bună ocazie pentru meditaţii existenţiale.

„- Ok, şi ce ne facem dacă toţi din sală se vor gândi doar la cât de mică o avem? – Stai liniştit, ei se vor gândi la cât de mică o au ei.” No comment.

 fm snur57fm snur16

  1. Îţi redă încrederea în umanitate.

Poate nu vă vine să credeţi, dar „The Full Monty” este o piesă cu şi despre dragoste. Una în care cea mai pură formă de iubire mai mult sau mai puţin conjugală răzbate prin toate obstacolele pe care un orăşel de provincie engleză şi criza vârstei de mijloc le poate pune în calea fericirii. O oţelărie închisă, o mână de şomeri printre care şi protagoniştii Jerry şi Dave, care trăiesc din ajutorul social, şi care realizează că e din ce în ce mai greu să se manifeste ca nişte bărbaţi, toate sunt decoruri mult prea cunoscute – întorsătura pe care o iau lucrurile spre triumful muzical al dragostei însă e absolut superbă. Nu vreau să vă spun mai multe, veţi auzi totul în glasurile lui Ion Rizea, Cristian Rudik şi ale partenerelor lor de scenă.

11160

    10.Se joacă din anul 2011, relativ rar. Nu rataţi ocazia!

Spectacolul „The Full Monty” a fost şi este de mult timp o piesă de rezistenţă pe scena Teatrului Naţional din Timişoara. Şi cum se întâmplă, lucrurile bune se mai şi termină, aşadar faceţi tot posibilul să ajungeţi să îl vedeţi înainte de acel moment. Nu veţi regreta, o, nu. Garantez pentru asta.

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s