”Relax, is comedy!” (ADINA BORCAN)

One-man-show-ul lui Dragoș Pop, Cireada de pe tort a umplut sala 2 de hohote de râs, miercuri, în cadrul celei de-a doua etape a FEST – FDR.(Fotografii: Adrian Pîclișan / TNTm)

Atunci când ies de la un stand up comedy cu durere de maxilar, provocată de râs, înseamnă că și-a atins scopul. Care e rețeta ca un spectacol să aibă succes? Dacă e vorba de un spectacol de teatru tradițional, rețeta e ca actorul să aibă priză la public.

Dragoș Pop CIREADA DE PE TORT 11_resize Dragoș Pop CIREADA DE PE TORT 10_resize

În one man show, și inversul e necesar. Publicul trebuie să aibă priză la actor, trebuie să reacționeze, să se implice, să își intre în rol, să participe, să provoace și să se lase provocat.

Dragoș Pop CIREADA DE PE TORT 09_resize Dragoș Pop CIREADA DE PE TORT 08_resize
Dragoș Pop, cel care a pus aseară Cireada pe tort, are nelămuriri: cum se face că cea mai bogată instituție din lume e biserica deși se spune că banul e ochiul dracului?! Cum își pot smulge femeile ceara de pe picioare fără să clipească?

Dragoș Pop CIREADA DE PE TORT 07_resize Dragoș Pop CIREADA DE PE TORT 06_resize

Și dacă Dumnezeu ar fi avut o soție, s-ar mai fi putut odihni în ziua a șaptea??? Care sunt chestiile care deranjează cel mai mult la iubit/iubită? Ce superputeri visează femeile/bărbații? Publicul îl lămurește și nu prea. Așa că Dragoș scoate din repertoriul propriu (aproape la fel de bun ca al lui Arșinel, cum judeca un spectator a€“ regizor) glume, bancuri, întâmplări, chiar și sfaturi. Se simte că Dragoș nu face comedie că să amuze doar publicul, ci că să se amuze și pe el.

Dragoș Pop CIREADA DE PE TORT 04_resize Dragoș Pop CIREADA DE PE TORT 03_resize

Nu face bășcălie și nu e mitocan. E ironic și auto ironic.
Reușește să provoace. Atât de bine încât la un moment dat nu mai știi cine e protagonistul. Dragoș provoacă avertizând: “comedia se bazează pe cruzime”. Cu alte cuvinte, dacă a pus ochii pe ține, te transformă în “victimă”. Dar, “relax, is comedy!”

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s