Ce vine după? Depinde de tine. De mine. De Noi (ADINA BORCAN)

Teatrul Național din Timișoara a prezentat vineri, 13 noiembrie, de la ora o nouă premieră: Ce vine după de Mihai Ignat, un concept de Roberta Popa Ionescu.  Actrița Roberta Popa Ionescu încearcă să descifreze aceste resorturi alături de Robert Copoț, partenerul ei de scenă. FOTOGRAFII: Adrian Pîclișan / TNTm.

Nu au fost emoții. Nici revoltă. A fost conștientizare. Unii (sau mai exact unele) au curaj. Alții se complac. Ea s-a săturat și nu s-a mai complăcut. și o dată pasul făcut (a se citii divorț, nu despărțire, că de despărțit nu s-au despărțit nici în moarte) a ales o cale a ei. Si ce contează ce zice lumea ? Nu contează, dar când lumea e ex-ul, parcă contează.

Ea face alegerile ca să îl provoace pe el și ca să se provoace pe ea. Faceți un excercitiu de imaginație – cât de comodă și liniștită poate fi viața alături de un motan? Nu în calitate de animal de casă, ci de soț. E cald, tandru, ți se cuibărește în brațe, la nevoie poate maifesta gelozii. Dar poate nu e fidel, și la un moment dat, când se plictisește, pleacă. Pleacă fără un mieunat. Insă poate fi înlocuit. Cu ceva mai trainic. Un copac-soț de exemplu. O dragoste față de un copac à la Maitrey. Dar nu orice copac, ci unul care, îmbrățișat așa cum trebuie, poate provoca chiar și orgasme. Insă copacul poate fi tăiat, și chiar e tăiat de un ex soț gelos. Sau poate nu gelos, dar revoltat de publicitatea care i se da unei ex soții nebune căsătorită pe rând cu un motan și un copac.

Si ce poate alege ex-soția mai trainic decât un turn? Si nu unul oarecare, ci TURNUL. Da, turnul Eiffel devine un soț trainic, stabil, care nu pleacă din loc și nu poate fi tăiat. Iar acum e rândul soțului să își manifeste nebunia de om liber, de om căruia nu îi pasă de conveniențe. Se unește (a se citi căsătorește) cu el însuși. Dar dincolo de nebunia și revolta celor doi, unde e fericirea? Fericirea a doi oameni care nu pot fi nici împreună nici despărțiți. Concluzia mea e că fericirea începe cu o doză mare de curaj. Ce vine după? Calea spre fericire ? Sau spre pierzanie? Răspunsul depinde de doza de curaj din alegerile fiecăruia. Pe scenă sau în viață.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s