Doar nebunii se mai căsătoresc (IOANA DUDA)

 

Crize sau încă o poveste de dragoste de Mihai Ignat, cu Roberta Popa Ionescu și Călin Ionescu, care s-a jucat serile trecute la Studio Uțu de la Teatrul Național Timișoara e un spectacol bun. Atât de bun de aș fi vrut să îl iau de mână, să îl privesc în ochi și să îi spun: ”Hahaha! Mă faci să râd. Pe viață, zici? La 85 de ani, zici? Atunci o să divorțăm? Să renovăm apartamentul? Sunt cea mai frumoasă și așa voi fi mereu? Singura? Unica? Te previn. E despre crize. Și certuri. Și nemulțumiri. Și frustrări. Și jigniri. Și paturi separate, până la urmă. Vino. Vino cu mine să vezi spectacolul și vorbim apoi. Nu durează mult. Stai liniștit. Vreo oră. Nu o să ai timp să te plictisești”. (Fotogragii: Adrian Pîclișan / TNTm)

Tu! Da! Tu! Uită-te la ea. Lasă dracului calculatorul ăla, jocurile și internetul. Lasă naibii problemele de la serviciu și uită-te la ea. S-a pregătit ore întregi. Și-a luat ciorapi cu plasă. Perucă blondă. Pantofii roșii. E așa frumoasă. E sexy. Hot! Și eu i-aș trage-o. Dacă aș fi bărbat. Sau lesbiană. Iar tu nici nu o vezi. Și ce dacă noua freză nu îi stă așa de bine? Te doare gura să îi spui că-i frumoasă? O faci fericită! Mângâi-o. Iubește-o. Așa cum citește ea pe blogurile ei roz. Cu preludiu. Și atingeri lungi. Cu săruturi pe tot corpul. O să fii uimit cât de frumoasă e, chiar așa, cu bretonul ăla care nu îi stă tocmai bine. Și poate o să ai și tu parte de partida aia de sex înfocat, în lift.

18-Copy1

Iar tu, femeie nebună! Mai taci naibii odată din gură! Te cerți mereu. Ești cicălitoare. Geloasă. Mereu nemulțumită. Nu vrea sânii Laurei. Nu vrea să îți pui silicoane. Pe tine te vrea. Așa cum ești. Cum erai, mai exact. Dezinvoltă. Și fără toate frustrările ăstea. Înțelege: nu el te vede grasă, cu sânii mici, plină de bube-n cap. Tu!

03-Copy1

Tu te vezi așa. Și nu e vina lui. Și nu îl mai duce, băi, la operă. Că nu-i place. Dacă e să fii sinceră cu tine însăți, nici măcar ție nu îți place. Că uite: nici nu vezi ce se întâmplă pe scenă. Te gândești numai la cure de slăbire și cât de mișto e dirijorul. Și nu îl mai căra după tine la coafor. Detestă. Și știi asta! Și da. Are dreptate. Ce poftă să mai aibă când tu ești mereu imbufnată și stai ca o scândură, când vrea să faceți sex? Da, sex! Și care-i problema dacă nu se lasă cu preludiu mereu? Asta te oprește să ai orgasm?

15-Copy1

Și ți-a spus. Atunci, în parc, pe bancă. Au trecut zeci de ani de atunci. Ți-a spus că are dinții strâmbi, urechile clăpăuge, nasul mare. Degeaba i le trântești acum în față, pentru că vrei să te răzbuni. Știu. Erai îndrăgostită coaptă pe atunci. Și să fi fost cocoșat, ori chior, ori șchiop, tu tot frumos l-ai fi văzut. Cel mai frumos.

09-Copy1

S-a îngrășat. A pus câteva kile pe ea. Da. Se întâmplă adesea, când îmbătrânești. I s-au îngroșat gleznele. A făcut burtă. I-a crescut curu`. Dar e ea. Cea căreia îi spuneai ”Mai știi ce a spus tatăl tău? Că începem să semănăm. Începem să avem aceleași gusturi, aceleași tabieturi. Suntem aceeași persoană în două exemplare. Oamenii o să ne confunde. Nu o să mai știe care-i bărbat și care-i femeie”. Și ea nu te-a mințit când ți-a spus: ”Poate asta e dragostea adevărată”. Da. Poate asta-i o căsnicie adevărată. Da.

Cine știe? Poate doar nebunii se mai căsătoresc.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s