Amanții (IOANA DUDA)

Secretul fericirii de Alexandru Popa, regia Vlad Zamfirescu a fost prezentat de Godot Cafe Teatru & Asociatia Catharsis în cadrul FEST-FDR2016 (Fotografii: Adrian Pîclișan / TNTm)

04_resize

Ai f*te-o? Hai, recunoaște. Ai f*te-o. Da. Ce e așa de greu? Ce dacă e soția celui mai bun prieten? Clișeistic. Da` buuuună. Blondă. Înaltă. Sexy. Cur mișto. A zis și bărba-su. Da, da. Prietenu-tu. Ăla, cel mai bun.

05_resize

Și în pat nu te plictisești cu ea. De toate peste tot. Tot bărba-su a spus. Dar ce? Parcă trebuia să îți spună… Ah, și ce rușinat erai la început când ți-a propus să faceți schimb de neveste. Mvai, dar cum? Tu cu ea și el cu ea, a ta? Nici gând. El a zis de vreo două ori. Pe lună. Măcar. Păi, vorba lui: cum să accepți când tu aveai deja ce îți propunea el?

Hei, hei! Stai! Nu te agita. Credeai că despre tine vorbesc? Stai liniștit. Despre voi nu știe nimeni nimic. Încă. Eu vorbeam despre spectacolul Secretul fericirii, care s-a jucat aseară la Studio Uțu, în cadrul FEST-FDR 2016. Acum, că te-am nimerit și pe tine, asta e. Dar probabil bărbatul ei, prietenul tău cel mai bun, a cărui soție o f*ți, nu e atât de deștept precum Toma, din spectacolul de aseară.

06_resize

Acela a montat camere de luat vederi în dormitorul conjugal. Nooo, nu că ar fi bănuit ceva. Doar așa, ca să mai reînvie pasiunea. Să fie mai excitant. Pentru el. Că ei nu i-a spus nimic. Credea că se va rușina. Da, da, așa credea fraieru`, că nevastă-sa, aia de se futea cu prietenul lui cel mai bun s-ar fi rușinat dacă ar fi știut că el îi filmează în timp ce fac sex conjugal.

Pun pariu că al tău nu s-a gândit la asta. Încă. Și nu știu nici dacă s-a gândit să îți spună ție și ei, în timp ce sunteți toți pe balconul casei lor, că și-a făcut analizele de trei ori și de fiecare dată a ieșit seropozitiv. Tu? Tu ce ai fi făcut? Prietenu-su și nevastă-sa au început să se înjure apoi sî îl blesteme pe Toma, că e curvar și că și-o trage cu tot felul de curve și i-a infestat pe toți, și că o să moară, și o să le moară și copiii și o să moară toți, etc., etc.

01_resize

Ar părea dramatic așa, la o primă vedere. Poate chiar e. Dar aici vorbim despre o comedie jucată de actorii de la Teatrul Godot din București, așa că s-a terminat cu bine. Cu râs. Normal. Că e ilar. Toma și-o trage cu Mihaela, nevasta prietenului cel mai bun, prietenul cel mai bun și-o trage cu Ana, nevasta lui Toma, și uite așa toți trăiesc fericiți ca într-o mare familie. Fericire care, însă, cum zice Ana, pe la începutul spectacolului ”se decontează undeva”

Eu nu știu ce să zic, dar și teatru ăsta e inspirat din viață. Așa că ai grijă. Că doar te trezești într-o zi cu prietenul tău cel mai bun care îți spune: ”Râzi prietene, râzi la cameră”.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s