WANTED (Andreea Tiriplică)

FEST-FDR 2018 aduce spiritul viu al teatrului italian în afara sălilor de teatru. În data de 6 mai, spectacolul WANTED, pus în scenă de eVenti Verticali, s-a ridică la înălțimile așteptărilor publicului din Piața Victoriei. Cei doi protagoniști, Luca și Andrea Piallini, sunt actori acrobați care mizează, într-o comedie vizuală, pe spectacolul creat de îmbinarea mișcărilor reale, în plan vertical, cu cele proiectate în 2D. (Fotografii: Adrian Pîclișan / TNTm)

Pe un ecran amplasat în fața Teatrului Național, scene desprinse din desenele animate sau din jocurile video sunt completate de acrobațiile celor doi actori. Acțiunea este întreruptă doar de momentele în care spectatorilor le revine rolul de a tresări la fiecare moment de suspans în care Luca și Andrea Piallini se scufundă. Deși aflați în plan vertical, spectacolul nu este lipsit de interacțiunea cu publicul, pe care cei doi îl trag, cu fiecare ocazie, mai aproape de nucleul întâmplărilor.

Protagoniștii se declară îndrăgostiți de ceea ce fac. Afirmă, râzând, că se antrenează în fiecare moment, ”viața noastră se desfășoară în plan vertical, orice activitate obișnuită se petrece astfel”. În spatele acestei glume, se află, de fapt, un adevăr. Cei doi sunt pregătiți să reziste 60 de minute, suspendați în aer, în urma unui timp îndelungat petrecut în sala de antrenamente, iar ceea ce ei declară un vis împlinit este, și pentru noi, unul trăit.

Festivalul European al Spectacolului pregătește, în următoarele zile, momente pline de emoții, care așteaptă să fie trăite și simțite. WANTED se joacă în această seară, încă o dată, la ora 22:00, în Piața Victoriei. International Show Parade vă așteaptă să descoperiți arta video la înălțime într-o comedie vizuală care oferă experiențe de calitate, cu dorința de a inspira și de a alimenta setea de cultură a comunității.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s