Când o să fiu mare, vreau să mă fac gagică (OTILIA GALESCU)

Teatrul Național Iași „Vasile Alecsandri” a prezentat, în cadrul FEST-FDR2018, spectacolul POVESTEA PĂSĂRII FĂRĂ CUIB de Ada Lupu. Cu Ada Lupu. (Fotografii: Adrian Pîclișan / TNTm)

POVESTEA PĂSĂRII FĂRĂ CUIB de Ada Lupu 06Știți povestea păsării fără cuib? Nu mi-a spus-o nimeni niciodată, dar eu o știu. Am scris-o când eram mai mare. Dar apoi s-a pierdut.”

Poate e și povestea ta. Multe femei o trăiesc și-o suferă, dar prea puține au curajul s-o rostească public, s-o plângă și-apoi s-o zâmbească, împăcată cu ele și cu lumea. E povestea adolescentei care nu vrea decât să placă și caută asta cu ostentație, în privirile mulților „daddy” care n-o iubesc pe ea, ci iubesc copilul din ea. E povestea tinerei femei care începe să răzbească în viața profesională, în timp ce în suflet se întinde, ca o pată mare de ulei, singurătatea. Vechii „daddy” o întreabă acum unde e fetița inocentă, fără să-și dea seama c-au ucis-o cu fiecare sărut.

POVESTEA PĂSĂRII FĂRĂ CUIB de Ada Lupu 02E povestea ei, a femeii măritate din spaima rămânerii în singurătate, cu 27 de bomboane de ciocolată cu arome diferite, cu bebelușul-fetiță care vine pe lume doar ca s-o despartă de bărbatul lângă care a crezut că-și găsește liniștea.

POVESTEA PĂSĂRII FĂRĂ CUIB de Ada Lupu 01Vreau să mă bucur de Copilul Mare. Dar într-o zi mi-a dat drumul la mână și-a murit. Sunt Cristina și de la unul dintre mulții „daddy” din viața mea am primit cel mai frumos inel. Am vrut să fiu model. Fotografului nu i-a plăcut de mine, mi-a spus că nu știu să fiu femeie. N-aveam încă 16 ani. Dar scriam. Scriu.

Voi stați toată ziua pe scaun? Mie-mi place să caut. Cum stau prea mult într-un loc, cum nu e bine. Dar dacă n-ai un cuib al tău, nu va ști nimeni unde să te găsească.”

POVESTEA PĂSĂRII FĂRĂ CUIB de Ada Lupu 03Inocența mea e deopotrivă blestem și salvare. Mănânc prăjituri, 5 pe zi. Când eram model mi-era mereu foame, de aia am renunțat. Plâng fără să fiu tristă și scriu poezii.

Dacă m-așez, m-apucă gândurile.”.

Și-un gând. Pentru că m-am așezat și-am stat în Sala „Uțu”. Durerea e cea care te transformă, fiindcă nu există cicatrici pentru fericire. 

POVESTEA PĂSĂRII FĂRĂ CUIB de Ada Lupu 04

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s