O iubire „tralala” (ANDREEA TIRIPLICĂ)

Fiecare poveste de iubire are un umor aparte, mai ales atunci când ni se permite accesul la cele mai intime întâmplări. Fie că este vorba despre principii care nu se suprapun sau de valori ale căror punct comun piere sub puterea dorințelor individuale, cu siguranță, există motive pentru a-ți pune întrebări.

prostii sub clar de luna premiera06Ne-am așezat pe scaunele sălii Teatrului Național din Timișoara, purtători ai unor întrebări, pentru a ne lăsa distrați de povestea lor. „Proștii sub clar de lună” ne împărtășeau greutățile vieții lor. Probleme conjugale, cu rădăcini în moralitate sau, uneori, în lipsa moralității atacau întreaga viață a personajelor. Controlul financiar este teama comună. Într-un cuplu reprezentând datoria și moralitatea personajului masculin, iar în celălalt o dreptate îndepărtată și deloc dorită.

prostii sub clar de luna premiera04O parodie, o melodramă în care prezentul este oprit pentru a fi analizat și criticat. Ni se oferă ocazia să râdem în fața unei normalități pe care o trăim, însă cu activarea unor gânduri adormite de societatea în care trăim. Am privit, am râs și am plecat. Cu ce am plecat poți și tu să vezi, atunci când proștii se adună sub clar de lună.

(Fotografii: Adrian Pîclișan / TNTm)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s