Big up! (LUCA DRAGU)

Pe unde umblă copilu’ ăsta? este un spectacol cu și despre MC, cu BEAN MC, AFO, Motanu’, Pietonu’, Power pe Vinil, Tibal & Chinezu, Breloc MC, Radu Pieloiu, gAZAh, Rafa și un MC local, Gemini Jaxx. Aceștia au construit, în cadrul Atelierului Identitate, un spectacol rezultat dintr-o serie de întâlniri publice despre fenomenul freestyle. Atelierul Identitate este un proiect cultural conceput și realizat de Teatrul Național din Timișoara. Proiect în parteneriat cu Asociaţia Timișoara 2021- Capitală Europeană a Culturii, finanţat de Primăria Municipiului Timișoara și Consiliul Local Al Municipiului Timisoara, parte a Programului Cultural TM2021 din anul 2019. Fotografii: Adrian Pîclișan / TNTm

Pe unde umblă copilu’ ăsta? Sala Mare a Teatrului Național a vibrat pe ritmuri de hip-hop, o combinație foarte interesantă, beat-urile răsunând într-o sală în care oamenii sunt obișnuiți să vadă spectacole de operă, operetă sau teatru.

Bineînțeles, sunete asemănătoare au făcut sala să vibreze în spectacole cum ar fi Hamlet, în regia Adei Lupu Hausvater, unde a debutat Bean MC, pe scena teatrului. Dar acest spectacol a fost diferit. A vorbit explicit despre cultura underground, ocupația de MC, fenomenul “rap” în sine. Tinerii MC Breloc, Chinezu, Pietonu’, Gemini Jaxx și Motanu’ s-au “confruntat” pe parcursul mai multor runde, delectând publicul prezent luni la FEST – FDR 2019.

Apogeul a fost “battle-ul” propriu zis, finala concursului “Regele Dealului” , unde, ajutați de Radu Pieloiu la baterie, Bean MC la bas, Power pe Vinil la platane și Gazah, au “scuipat” rime dedicate unui altuia, spre încântarea spectatorilor.

Trecând peste concurs și spectacolul propriu-zis, a fost frumos să văd cât de apropiați erau cei de pe scenă, era mai mult decât “fair play”, era o dragoste foarte sinceră față de muzică în primul rând. Familia “Culese din Cartier” e pe bune, nu e doar un clișeu. Și noi, cei din public am simțit căldura și bucuria lor. Muzica unește oamenii mai puternic decât orice.

Ca fan Subcarpați, pe care i-am văzut în concert de nici nu mai știu de câte ori, știam că, dacă vor fi pe scenă Bean MC și Afo, va fi show. Și, recunosc, am intrat în sală sperând să îi aud cântând măcar o piesă Subcarpați / CCSE, sau măcar să “rap”-uie și ei un pic, dar am plecat mulțumit și plăcut surprins, cu un feeling fresh. Felicit inițiativa promovării tinerilor MC, sper ca și alte trupe să ia exemplu, și să pună lumina pe tinerele talente. Big up!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s